Diesel


Jag kan inte förstå hur katter kan vara så söta! Förr hade min fammo och faffa katter och vi hade en katt i en månad en gång men min mamma är allergisk så vi fick ge bort henne. Men nu har jag inte haft en katt att krama på jäättelänge. (Eller jag fick sova med Felicias katt en natt för nån vecka sen och DÅ mådde jag bra!)
Men nu känns det som om jag saknar en katt mer och mer för varje dag som går. Och jag är så ledsen att det kommer att ta så länge innan jag får ha någon eftersom jag antagligen snart flyttar till någon lägenhet. Men inte ska man sörja, snart har 3 år av studernande gått och DÅ!

Iallafall så är jag så otroligt tacksam att Gud skapade katter! Alltså hur i all världen kunde han skapa så otroligt söta djur, och veta att jag blir så varm i hjärtat varje gång jag ser en katt. Han vet nog exakt vad jag behöver, min vän Gud.
Jag funderade på vad katter utstrålar för mig och det är nog värme, busighet, trygghet och omtanke. Allt det där som finns i människor och i Gud också. Alltså jag tror nog att Gud är busig, för det är jag också!


How wonderful life is while you are in the world

Nu har jag kommit på vad ordet ödmjuk betyder!! Okej jag har nog fått lite hjälp på traven av mina fina vänner och Jesus med upptäckten av vad ordet betyder men det gör ju det hela bara bättre!

Ordet ödmjuk betyder att städa hela huset hemma utan att berätta för mamma och pappa att man gjorde det och beskriva i minsta detalj hur jobbigt det var och hur mycket man var tvungen att offra för det. Jag måste nog erkänna att jag brukar beskriva det blodiga i arbetet ganska så detaljerat, hur ska de annars fatta mitt lidande och min duktiget?

Hmm.. jag borde nog se över min ödmjukhet en aning tror jag..

So long långkalsong! /Simone

The Bible

Eftersom jag vet att alltsammans tjänar Kristi syfte, är jag glad för lidandet, förolämpningarna, prövningarna, förföjdelserna och svårigheterna, för när jag är svag, då är jag stark. Ju mindre jag själv har, desto mer är jag beroende av honom. 2 Kor 12:10

Jag älskar min Bibel! Vad skulle jag göra utan den? Hur skulle jag kunna pröva predikanters undervisning utan den? Hur skulle jag kunna veta Guds vilja för mitt och andras liv utan den? Och hur skulle jag annars bli STÄNDIGT uppmuntrad, taggad och utmanad utan den? Jag säger nog bara tack Jesus att jag fått en Bibel!

Btw. har jag en alldeles speciell Bibel som jag läser i nu. Den är fammos, jag började använda den när hon dog. Den heter "En levande bok" och är en fri översättning av Bibeln. De som gjorde den tog den vanliga texten och ändrade den inte bara bokstavligen till svenska, utan fick det att låta som vårt dagliga språk. Ord och uttryck som vi idag inte riktigt förstår har de förklarat så att man fattar det. Jag tycker så om den Bibeln! För jag har märkt när jag jämför med den vanliga att jag missar så många viktiga saker i den, helt enkelt för att jag inte förstår dem! Så om ni har svårt att förstå Bibeln rekommenderar jag verkligen levande Bibeln!

/Simone


1 Petr. 5:6-7

Böj er alltså ödmjukt under Guds starka hand , så att han upphöjer er när tiden är inne. Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han sörjer för er. 1 Petr. 5:6-7

Ödmjukhet är något jag har funderat över. Jag vill vara ödmjuk. Men det är ganska svårt ibland. Och ibland känner jag att jag blir helt blyg istället. Okej, jag måste nog erkänna att jag inte förstår riktigt vad ordet betyder. Men det är ett väldigt fint ord. Något eftersträvansvärt. Ödmjukhet.

Iallafall brukar jag föreställa mig när jag KASTAR iväg alla jobbiga tankar och saker på min Herre och frälsare. Det är grejjer det! Då behöver jag inte bekymra mig om dem mera. Fast ibland är hjärnan lite trög och fattar inte att Jesus tar hand om allt. Seriöst alltså, jag skulle verkligen vilja läxa upp min hjärna ibland! Att den inte fattar att jag inte behöver bekymra mig. Hrm!

Love, Simone


Annorlunda.

Jag tror att det är jätteviktigt att vara sig själv. Jag tror att man aldrig kan vara sig själv för litet. Gud skapade ju dig som DIG, exakt den som du är, precis den knasige människan med konstig humor som ingen annan fattar skapade han. Han skapade också den omtänksamma lite tystlåtna människan. Alla skapade han i harmoni med varandra. Världen skulle inte funka om alla var likadana. Så därför har du och jag ett uppdrag. Försök ge hela världen så mycket av dig som du kan, gör annorlunda saker än alla andra, tänk över saker som du gör av rutin bara för att alla andra gör det, hur skulle du egentligen bete dig?

Världen behöver dig! Och Gud vill använda just dig! Och det gör han bäst om du är dig själv, för han om någon borde ju veta hur du funkar och vad du har för gåvor och kapaciteter, han skapade ju dig! Och var nu inte sur om du tycker att du skulle vilja vara en hand när du bara är en lilltå i Guds kropp. Kroppen skulle inte fungera om det bara fanns händer! Alla är lika viktiga. Så försök istället göra lilltåns uppgift på det bästa sätt du kan! (1 Kor 12:12-27)

(Jag skulle t.ex. träna att springa på vassa stenar där ute på sommaren för att stärka min lilltå!)

/Simone




Jesus är vägen sanningen och livet

"Och vare sig du viker av åt höger eller vänster, så skall dina öron höra detta ord ljuda bakom dig: här är vägen, gå på den." Jesaja 30:21


Oroa er inte!

Jag oroar mig för mycket! Studieort och inriktning nästa år, sommarjobb, bostadsansökningar, inträdesförhör och litteratur som ska läsas till det, jobb och fixande inför Turkietresan.. Det är en hel del nu ja. Jag tycker inte om att ha tusentals saker i huvudet som ska fixas och kommas ihåg, man blir helt snurrig. Och det där med oroandet.. egentligen är ju det helt onödigt!
Jag och fina Liisa diskuterade det en dag hos henne i skogen. Alltså det tjänar absolut ingenting till att oroa sig. Jesus har ju hela våra liv i sina händer, och när vi älskar Gud samverkar allt till det bästa. Om Jesus har tänkt att jag ska slippa in på något ställe fixar han det också.
Precis som han fixade att jag fick körkort när jag failade totalt på uppkörningen och tvärnitade för en gammal tant mitt i en korsning och inte tittade i backspegeln före. Sedan blev det ju inte bättre av att tanten inte heller slapp över vägen för att jag i mitt försök att stanna bilen blockerade vägen hon skulle gå på. Stackars tant såg helt vettskrämd ut. Därtill stannade min kära bil 3 gånger totalt på uppkörningen, vilket de sagt betydde underkänning. Därför tror jag starkt på att Jesus pratade med min snälle besiktningsman och sa att han ville att jag skulle få godkänt. Därför kan Jesus göra det med lärarna på inträdesförhören också, om han vill att jag ska slippa in på något ställe!
Dagens predikan till min skalle.
 
"Oroa er inte för något utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom åkallan och bön med tacksägelse. Då ska Guds frid som övergår allt förstånd bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus" Fil 4:6-7
"För den som älskar Gud, samverkar allt till det bästa"Sådär skulle jag vilja göra ibland!! (Sådär skulle jag vilja göra ibland!)

Dansa till Herrens ära

Det finns inget som gör mig gladare än att få dansa till Herrens ära! Att känna hur det riktigt kommer bubblande inifrån och man får börja sin fredagsmorgon med att dansa och snurra runt i hela köket, bara för att man är så glad att Jesus bor i en och hur ljuvlig han är. Fast jag dansar mycket på fritiden finns det inget som kan jämföras med när man lägger all fokus på Jesus och bara lyfter upp hans namn. Känslan går inte att beskriva, han fyller en med sån kärlek så att man nästan exploderar av glädje och leendet i ansiktet är omöjligt att sudda bort.
Sedan är det en annan sak att jag har jättesvårt att dansa så på möten eller annat när människor är med. Men jag vill ju visa hur god Jesus är, så det ska jag nog övervinna också, hade jag tänkt! 

 Låtarna som var på repeat idag är Ulf Christianssons "Jesus vi vill prisa ditt namn" och "Vilken vän vi har i Jesus". Jag älskar texten i såna låtar och bara att lyssna till dem gör mig så hoppfull. (Fast jag vet att dom säkert är otroligt "ooold" i dagens hav av moderna lovsånger. Men det struntar jag i!

Du gör allting nytt, förvandlar oss, förändrar allt och ger oss glädje. Du lyfter oss, du bär oss genom allt. Vi ärar dig, du är vår kung, vi älskar att få tjäna dig. Du bor i oss, ditt rike finns i oss.

Har du sorger och bekymmer, är du modlös trött och svag, Jesus hjälper dig att bära, dina bördor dag för dag. Han som gråtit våra tårar ser vår ångest och vår nöd, den som sörjer vill han trösta, den som vacklar ger han stöd.

TACK JESUS! <3


Three punkts!

Varför började jag blogga egentligen? Jag har läst kompisars bloggar i många år och tyckt att det varit helt roligt men jag har aldrig sett någon anledning till att jag skulle börja blogga. Jag menar det finns ju så många bloggar redan, och alla skriver om sina liv som nog är helt intressanta, men varför skulle jag komma och klämma in mitt liv där också..? Nej det finns nog tillräckligt med bloggar tyckte jag.

Men nu om ni är intresserade så tänkte jag skriva 3 punkter om varför jag började blogga. (Okej, förlåt det här låter som någon jättetråkig lektion eller predikan om något som inte ens är värt att ta upp, men läs om ni orkar!) 

1) Jag läste en annan kristen blogg från Sverige, som min pojkväns mamma visade åt mig och jag tyckte bara att den var så mitt i prick! Jag blev så uppmuntrad av att bli påmind om fina bibelord utan att ens öppna Bibeln. Jag menar, det krävs ju nog en viss ansträngning varje gång man ska sätta sig ner och läsa i den boken. Även om det är världens bästa bok, så tar det ofta emot att göra det tyvärr! Istället sätter man sig vid datorn så fort man lyckats lura sin hjärna att det inte finns något annat vettigt att göra. Därför är det hur bra kombination som helst att läsa bibelord och andra fina tankar i datorn.

2) På påsken var jag på Easter Conference i Sion, Vasa och där talade huvudtalaren Sara Lindholm om att tänka på andra istället för sig själv. Det har man hört hur många gånger som helst, men gör man det iallafall, nej..
"Oj vad jag känner mig krasslig idag, och usch vad jag har mycket skolarbete och hemska saker vad jag känner mig ensam idag när inte min granne hälsade på mig när han inte ens såg mig.."
Så, på det området vill jag försöka skärpa mig nu. Det är alltid nyttigt med nya utmaningar. ;) Så därför handlar inte den här bloggen om mig och hur dåligt jag mår när det regnar, utan om Jesus!

3) Jesus gav mig inspiration, tankar och en vilja att göra en blogg. Så tror jag faktiskt att det är! Han bor ju i mig, och om han vill att jag ska göra en sak ger han tankar till mig om att vilja göra det. Förr trodde jag att det skulle komma någon mullrig röst från himlen som ropade "FAR OCH MISSIONERA TILL AFRIKA!" och jag som ropade tillbaka "OKEJ!" Men nej, oftast är det nog inte så har jag fått lära mig.

Därför har jag nu en blogg!

Take care! /Simone


Sommartider hej hej

Nu känner jag att min bloggaddress kanske skulle behöva en förklaring. För det är nämligen så att den betyder något, även om ni trodde att fra ninsida nut är ett bevis på min otroliga oförmåga att åstadkomma något i livet.
Men det tror jag faktiskt att jag kan, Jesus bor ju i mig! Så jag liksom förväntar mig att han skulle använda mig till något bra, det är nu vad jag har sagt åt honom iallafall. Jag tror nog han lyssnar! ;)

Iallafall.. Mitt bloggnamn! På riktig svenska står det: Från insidan ut.
Det är något som jag haft på mitt hjärta en tid nu och något som jag själv kämpar med. Jag gjorde till och med en dikt om det för någon vecka sen, så ni kan ju läsa den, så kanske ni förstår litet hur jag tänker.

Från insidan ut

Att älska Jesus, att leva för Jesus.
Att låta Jesus lysa rakt genom en med hela sin härlighet.
Att börja inombords, i HJÄRTAT.
Att ge Jesus utrymme att förändra felaktiga tänkesätt och ovanor.
Att ge Jesus äran.
Att låta Jesus börja från det ställe där man har gömt mest skräp.
Att släppa taget om skräpet och tillåta en förändring.
Att låta Jesu fantastiska härlighet börja på insidan, i hjärtat.
Att nästan explodera av glädje och hopp och inte kunna hålla det inom sig.
Att leva UT Jesu kärlek på utsidan.
Att inte stänga in det i sig själv och tycka att man själv har det bra.
Att leva för andra och göra det Jesus säger åt en.
Att visa det man har fått på insidan ända ut.
Att LEVA för Jesus.
Det är utmaningen.

Amen! /Simone


Simone här, välkomna!

Nu har jag skaffat en blogg, jeejee! 
Det här är ju inte vilken blogg som helst då hade jag tänkt, dvs. en redogörelse för allt jag hittar på om dagarna inklusive mina mattider och wc-besök. 
Nej! Jag hade tänkt att den skulle handla om något mycket mera spännande, nämligen Jesus och hans tankar och drömmar om oss små människor. Han som ger oss liv i överflöd och som låter oss vila på gröna ängar.
Om ni mot förmodan skulle tycka att det är tråkigt så behöver ni ju inte läsa då, men ni får göra som ni vill.

Iallafall ville jag börja med att dela litet ur psalm 91 som btw är min favoritpsalm.

Ty han ska ge sina änglar befallning om dig att bevara dig på alla dina vägar. De skall bära dig på händerna, så att du inte stöter din fot mot någon sten. Över lejon och huggormar ska du gå fram, du ska trampa ner unga lejon och drakar.

Kram! /Simone




RSS 2.0